اغلب دوستداران شعر، مهدی اخوان ثالث (م. امید) را با تبحر و چیرهدستی خاصش در شعر نو که به نوعی تکمیلکنندهی راه نیما یوشیج و شاید تنها شاعر همسطح با او بود، به خاطر میآورند اما بد نیست بدانیم که…
شاید مهمترین چیز در نوشتن آثاری با محوریت سیاسی-تاریخی، عدم قضاوت و خودداری از تزریق عقاید شخصی نویسنده به خواننده باشد. آنچه «ماریو وارگاس یوسا» را بهعنوان یکی از مطرحترین نویسندگانی که به مضامین تاریخی و سیاسی میپردازند تبدیل میکند،…
وقتی میخواهیم در سایتهای معتبر سینمایی لیستی از بهترین کارگردانهای تاریخ سینما را پیدا کنیم، معمولاً نام استنلی کوبریک را در راس آنها میبینیم. کارگردانی که در طول ۵۰ سال سابقهی فیلمسازی حرفهایاش، فقط ۱۳ فیلم ساخت. و به همین…
آیا میدانید اگر در سپیدهدم ۲۲ دسامبر ۱۸۴۹، «فئودور داستایوفسکی» اعدام شده بود، امروز دیگر «برادران کارامازوف»ی وجود نداشت و ادبیات جهان از این شاهکار قطور محروم میماند؟ این نوشته قرار است یک مرور کوتاه روی زندگی داستایوفسکی، نقش او…
هنرمندانهترین قاب از مرگ، آسمان پرستارهی شب است. اگر که نگاهی دراماتیک به آن داشته باشیم؛ برخی از نقاط درخشانی که با دیدن آنها سرشار از لذت میشوید ستارههایی هستند که میلیونها سال پیش مردهاند! در واقع نور آنها میلیونها…
کتاب «پرسشهای چهارگزینهای ریاضی ۲ تجربی» یا «تست ریاضی یازدهم تجربی» (چاپ ۱۴۰۰) نوشتهی «مهندس رسول محسنیمنش»، «مهندس سروش موئینی» و «دکتر کوروش اسلامی» است که انتشارات خیلی سبز آن را به چاپ رسانده است. این کتاب با کاغذ سفید…